ممنوعيت برگزاري تورهاي مختلط در اصفهان بر اساس ضوابط کشوري

به گزارش ميراث‌آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي اداره‌کل ميراث‌فرهنگي استان اصفهان، «محسن مصلحي» اظهار داشت: متاسفانه برگزاري اين قبيل تورها با شرايط مذکور مدت‌ها است که در مناطق مختلف استان برگزار مي‌شود.

وي افزود: حداقل از سال‌هاي 1387 تا کنون در جلسات مشترک با دفاتر خدمات مسافرتي و ساير نهادها و ارگان‌هاي مسوول نظير استانداري و ادارات، نيروي انتظامي، حمل و نقل و پايانه‌ها، ستاد امر به معروف و ... ، مشکلات مطرح و راهکارهاي مختلف ارائه شد.

مصلحي خاطرنشان کرد: متاسفانه برخي از تورهايي که اشخاص مختلف در خارج از عرف و قوانين سازمان ميراث‌فرهنگي برگزار مي‌کنند و يا معدود تورهايي که توسط تعداد محدودي از دفاتر خدمات مسافرتي سطح استان برگزار مي‌شده، فاقد استانداردهاي لازم براي برگزاري يک تور بوده است.

اين مقام مسوول در اداره‌کل ميراث‌فرهنگي استان اصفهان تصريح کرد: گزارشات متعددي در اين مدت حکايت از عدم رعايت اصول ديني و اخلاقي در اين تورها دارد که تا کنون کوشش شده از طريق تذکر و ارائه راهکارهايي به برگزارکنندگان اين مشکلات به حداقل برسند؛ لکن نه تنها اين مشکلات کاهش نيافته بلکه اخيرا شاهد افزايش موارد تخلف اين‌چنيني بوده‌ايم.

مصلحي افزود: در بسياري از اين تورها که عمدتا با عنوان طبيعت‌گردي و آشنايي با طبيعت به استان اصفهان اعزام مي‌شوند نه تنها کوچکترين تلاشي براي حفظ محيط زيست محل‌هاي مورد بازديد به عمل نيامده بلکه رفتارهايشان کاملا در تضاد با فرهنگ‌هاي محلي و خرده فرهنگ‌ها است.

وي ادامه داد: اين نکته عملا باعث شده تا بسياري از مردم محلي و مسوولان در سراسر استان اعتراض‌هاي شديدي را نسبت به عدم رعايت اين موارد توسط اين تورها که عمدتا از گردشگران داخلي هستند، داشته باشند.

مديرکل ميراث‌فرهنگي اصفهان گفت: در مواردي نظير برگزاري مراسم‌هاي آئيني محرم، تعزيه و ... ، بسياري از هيات‌هاي برگزار کننده اين مراسم‌ها از نحوه رفتار گردشگران به شدت آزرده خاطر هستند.

مصلحي يادآور شد: در مناطقي نظير روستاي تاريخي ابيانه به دليل ازدحام بيش از حد گردشگران که فاقد هرگونه استاندارد يک تور هستند، در زمان‌هايي نظير ماه‌هاي محرم و صفر، حتي امکان برگزاري مراسم‌هاي آئيني مردم محلي طبق دلخواهشان وجود نداشته که سازمان و مسوولان محلي مجبور به انجام راهکارهايي براي راحتي و آسايش مردم محلي در هنگام برزگراي مراسم‌هاي مذکور شدند.

وي ادامه داد: لذا با توجه به اين نکات و همچنين صدور بخشنامه‌هايي از سوي معاونت گردشگري سازمان ميراث‌فرهنگي کشور در تير و مردادماه سال جاري که صراحتا در آن‌ها و در 15 بند عنوان شده، تمامي دفاتر خدمات مسافرتي سراسر کشور موظفند تا الزامات و قوانين و استانداردهاي محلي موجود در صنعت گردشگري، (از جمله تشخيص هويت گردشگران) را در دستور کار خود قرار دهند، بر همين مبنا اين اداره‌کل با صدور بخشنامه‌اي دفاتر خدمات مسافرتي را موظف به اجراي بخشنامه سازمان مرکزي کرده است.

اين مقام مسوول اضافه کرد: اين اداره‌کل حداقل از سال 1387 با توجه به مسائل فوق اقدام به صدور چنين بخشنامه‌هايي کرده و تمامي نهادهاي مرتبط با صنعت گردشگري هم از مضمون آن‌ها آگاه بوده‌اند و سوابق اداري آنها نيز مکتوب است.

وي افزود: احترام به اعتقادات مذهبي حاکم بر جامعه، رعايت اصول گردشگري و طبيعت‌گردي و همچنين احترام به فرهنگ و آداب و رسوم جوامع ميزبان از جمله قوانين اخلاقي گردشگري است که امروزه در اکثر کشورهاي دنيا خصوصا کشورهاي پيشرفته اجرا و توسط همه گردشگران رعايت مي‌شود.

مصلحي تاکيد کرد: انجام هر نوع اعمال خارج از عرف و قوانين که مربوط به سازمان ميراث‌فرهنگي و زيرساخت‌هاي اين صنعت است توسط سازمان به صورت جدي مورد پيگيري واقع خواهد شد.

مديرکل ميراث‌فرهنگي استان اصفهان خاطرنشان کرد: برگزاري برخي تورها که به صورت شخصي انجام مي‌شود، هيچ‌گونه ارتباطي با اين سازمان نداشته و مسلما توسط ساير نهادهاي ذيربط مورد پيگرد واقع خواهد شد.
الف /117

انتهای پیام/

کد خبر 1391091428